Skip to content

Lotus center

Η Περιοχή μας

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Μοναστηράκι, μια πολύ ιστορική γειτονιά με πάρα πολλά νεοκλασικά κτίρια της μεταπολεμικής Αθήνας. Παλαιότερα ήταν στέκι των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Σήμερα στην περιοχή στεγάζονται πάρα πολλά θέατρα καθώς και το Εθνικό Θέατρο.

Ψυρρή

Η περιοχή του Ψυρρή είναι μία από τις ελάχιστες γειτονιές της Αθήνας που έχουν ταυτόχρονα και σε τόσο έντονο βαθμό το χαρακτήρα του παλιού και του λαϊκού αλλά και του νέου και του εκλεπτυσμένου. Περπατήστε στα στενά δρομάκια ανάμεσα στα μπαρ, τις ταβέρνες με ζωντανή μουσική και τα εστιατόρια για τα οποία η περιοχή έχει γίνει διάσημη.

Ανακαλύψτε τις μικρές γωνιές που καλύπτουν κάθε μουσικό γούστο (από λαϊκή ελληνική μουσική μέχρι heavy metal) και προσελκύουν κάθε ηλικία.

Γευθείτε μοναδικά γλυκά και ιδιαίτερες γεύσεις.

Ανακατευθείτε με το πλήθος και διασκεδάστε στους δρόμους του Ψυρρή.

Πλάκα

Η Πλάκα είναι η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή της Αθήνας και φυσικά η πλέον πολυπληθής σε τουρίστες.

Μια βόλτα στα στενά δρομάκια της Πλάκας, θα σας ταξιδέψει στην Αθήνα του 19ου αιώνα, σε μία άλλη, γοητευτική εποχή. Διαβείτε στους δρόμους, θαυμάστε τα αξιοθέατα και απολαύστε το ρόφημά σας στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης.

Μοναστηράκι

Το Μοναστηράκι είναι άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Αθήνας και μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για περίπατο αλλά και ψώνια (μαζί με την κοντινή οδό Ερμού).

Με μια βόλτα στο Μοναστηράκι θα βρεθείτε ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, τα καταστήματα αναμνηστικών, αλλά και πολλά μαγαζιά με τις πιο γνωστές μάρκες ένδυσης.

Το Μετρό από το Μοναστηράκι μπορεί να σας οδηγήσει τόσο στο Λιμάνι του Πειραιά, όσο και στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θησείο

Το Θησείο είναι η γειτονιά που ενώνει το Μοναστηράκι με την Ακρόπολη. Η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τον ομώνυμο Ναό της Αρχαίας Αγοράς που ήταν αφιερωμένος στον Ήφαιστο.

Στο σημερινό Θησείο θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια και μια σειρά από ενδιαφέροντα πολιτισμικά στοιχεία, όπως γκαλερί και μουσεία.

Ο σταθμός του Μετρό στο Θησείο παρέχει πρόσβαση προς το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και προς τα βόρεια προάστια της Αθήνας, καταλήγοντας στην Κηφισιά.

Κεραμεικός

Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού αποτελεί μικρό μόνο μέρος του αρχαίου αττικού δήμου των Κεραμέων, ενός από τους μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας, ο οποίος βρισκόταν στη βορειοδυτική παρυφή της πόλης.

Ο Κεραμεικός περιβάλλεται σήμερα από τις οδούς Ερμού, Πειραιώς και Ασωμάτων. Όπως φανερώνει το όνομά του, ο Κεραμεικός υπήρξε περιοχή εγκατάστασης αγγειοπλαστών και αγγειογράφων και ο κύριος τόπος παραγωγής των περίφημων αττικών αγγείων.

Λόγω της θέσης του Κεραμεικού δίπλα σε ποτάμια η περιοχή πλημμύριζε συνεχώς και δεν ευνοούσε την κατοίκηση. Άρχισε έτσι να χρησιμοποιείται ως χώρος ταφής, και σταδιακά έγινε το σημαντικότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.

Ακρόπολη

Η Ακρόπολη της Αθήνας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, φιλοξενώντας κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας και του Δυτικού Πολιτισμού, όπως ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο.

Αρχαία Αγορά

Η Αρχαία Αγορά βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Θησείο. Στην αρχαιότητα αποτελούσε διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως το οικονομικό κέντρο της πόλης.

Την Αρχαία Αγορά διέσχιζε η Οδός των Παναθηναίων από όπου περνούσε η μεγάλη πομπή προς την Ακρόπολη κατά την διάρκεια των εορτασμών των Παναθηναίων που θέσπισε ο Πεισίστρατος και τελούνταν το τρίτο έτος κάθε Ολυμπιάδας.

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας έχει γνωρίσει διάφορες περιόδους οικοδόμησης με κυριότερη εκείνη που ακολούθησε την κατάκτηση της πόλης από τους Ρωμαίους.

Call us Now